Flädersaft
Nu börjar flädern blomma här i Skåne så snart är det dax att ut och plocka dem och göra saft.
Jag har ett jättegott recept som jag tänkte dela med mig.
Till 1 1/2 L
40 st Fläderblomklasar
2 Citroner
2 l strösocker
40 g citronsyra
1 1/2 l kokande vatten
Skölj blommorna ordenligt. Borsta citronerna och skärdem i skivor. Varva fläderblommor citron, strösocker och citronsyra i en stor bunke. Häll över vattnet.
Ställ blandningen svalt och låt stå i tre dygn. Rör om ett par gånger varje dag.
Sila saften och häll upp på väl rengjorda flasor.
( Eller gör som jag häll i burkar och ställ i frysen, sen är det bara att skopa ur
en matsked eller två och blanda ut med vatten.
Så har ni saft hela året. )
(själv ska jag göra en 30-40 liter så god tycker jag att den är)
Jag har ett jättegott recept som jag tänkte dela med mig.
Till 1 1/2 L
40 st Fläderblomklasar
2 Citroner
2 l strösocker
40 g citronsyra
1 1/2 l kokande vatten
Skölj blommorna ordenligt. Borsta citronerna och skärdem i skivor. Varva fläderblommor citron, strösocker och citronsyra i en stor bunke. Häll över vattnet.
Ställ blandningen svalt och låt stå i tre dygn. Rör om ett par gånger varje dag.
Sila saften och häll upp på väl rengjorda flasor.
( Eller gör som jag häll i burkar och ställ i frysen, sen är det bara att skopa ur
en matsked eller två och blanda ut med vatten.
Så har ni saft hela året. )
(själv ska jag göra en 30-40 liter så god tycker jag att den är)
Kommentarer
Postat av: Jenny
å, fläderblomsaft är så gott ju :)
Postat av: ´jenny
hej. ja allt fint här, lite trött bara. detta trpkiga väder som gör en seg :( allt bra med dig och lillen i magen? =)
Postat av: Anna
Mums för flädersaft! Det är fantastiskt gott!
Trackback